У США назвали умови, за яких Україна отримає 500 мільйонів доларів військової допомоги

Допомога буде надаватись за умови прогресу в ключових реформах оборонного сектору

Про головне

Яна Вичавка

Сенат США ухвалив проект закону про бюджет на потреби оборони на наступний рік. Саме в ньому і закладені півмільярда доларів для української армії

Про це заявив один із співавторів поправки, сенатор-республіканець Роб Портман, який також є членом Комітету з міжнародних відносин Сенату США та співзасновником групи підтримки України в Сенаті, передає 24 канал, посилаючись на "Голос Америки".

Однак допомога США буде надаватись за умови прогресу в ключових реформах оборонного сектору України.

За його словами, допомога буде надаватись за умови прогресу в ключових реформах оборонного сектору України, включаючи введення цивільного контролю за військовими, співпрацю та координацію з парламентським наглядом за військовими, покращення системи забезпечення та управління запасами та безпеки чутливих іноземних технологій.

Кошти передбачено на два роки, щоб у міністерства оборони США та Державного Департаменту був час на їх виділення та освоєння;

Детально описані умови надання допомоги та методології для засвідчення прогресу України в інституційних оборонних реформах. Ключові цілі включатимуть покращення забезпечення, управління запасами, покращення безпеки приватної чи закордонної оборонної технологій.

Додавання повітряних та берегових оборонних радарів, мінних та протимінних можливостей, прибережних та берегових можливостей. Ці доповнення відповідають найбільш нагальним потребам українських військових в протитанковій зброї, захищеному зв’язку та контр-артилерійських радарах.

Полегшується можливості використовувати допомогу США для покриття медичних та інших витрат пов'язаних з турботою про українських службовців, медичного навчання та підтримки українців.

Джерело фото

Схожі публікації