Власники скандального приміщення на вулиці Героїв Майдану у Чернівцях проведуть прес-конференцію

Головний архітектор міста вважає, що металево-пластикову конструкцію необхідно демонтувати

Про головне

Аліна Лісненко

У Чернівецькій міськраді відбулась нарада щодо виконання робіт з реконструкції приміщення вул. Героїв Майдану, 24 з розширенням існуючого входу

Розширити існуючий вхід до приміщення за вказаною адресою запропонував архітектор Підвербна Л. О. Також було запропоновано відновлення кованих воріт та облаштування арочного входу ідентичного до існуючої вхідної арки в об’ємі стіни, повідомляє прес-служба Чернівецької міськрада. 

Odoo CMS - велика картинка

Як виявилось, роботи з розширенням входу не відрізняються від тих, які виносились на засідання громадської консультативної ради та узгоджені з відділом охорони культурної спадщини міської ради, йдеться у повідомленні.

Головний архітектор Чернівців Наталії Хілько повідомила, що металево-пластикову конструкцію слід демонтувати, а облаштування входу привести у відповідність до рекомендацій громадської консультативної ради та відділу охорони культурної спадщини в частині комплексного упорядкування фасаду з використанням будівельних матеріалів, що відповідають автентиці історичного середовища.

Нагадаємо, нещодавно чернівчан обурило розширення входу на вулиці Героїв Майдану, 24, внаслідок чого була зруйнована арка історичного будинку. 

 
 

Вже 10 лютого о 14:00 у сесійній залі Чернівецької міськради власник та автори проекту проведуть прес-конференцію щодо реконструкції та ремонтних робіт. 

Схожі публікації