Відновлено постачання російського газу до країн Європи

Поставка газу була перервана через аварію на газопроводі 12 грудня

Про головне

Ярина Боринець

Австрійська компанія Gas Connect відновила поставку російського газу до Європи, яка була перервана через аварію на газопроводі в Баумгартені

Представники компанії повідомили, що робота газопроводу відновили ​​в ніч на 13 грудня після того, як фахівці Gas Connect завершили перевірку всіх елементів інфраструктури на предмет безпеки, передає Die Welt.

Газопровід поки працює не на повну потужність, заявили в Gas Connect, тому що постраждалі внаслідок вибуху частини газотранспортної системи тимчасово виведені з експлуатації.

Раніше представники австрійської компанії повідомляли Bloomberg, що відновлення постраждалих частин газопроводу це «питання не годин, а днів».

Вибух на газорозподільному вузлі в Баумгартені, що знаходиться в 50 кілометрах на північний схід від Відня, стався вранці 12 грудня. В результаті вибуху загинула одна людина, 18 постраждали. За даними поліції, причиною аварії стала технічна несправність.

Через аварію в Баумгартені були зупинені поставки газу з Росії до ряду європейських країн, включаючи Хорватію, Словенію та Італію. Влада Італії у зв'язку з припиненням поставок газу оголосили в країні режим надзвичайної ситуації.

Джерело фото

Схожі публікації