В Генштабі розповіли, як шпигують за військовими за допомогою БПЛА

Відомі два випадки, коли над військовими частинами були помічені безпілотні літальні апарати

Про головне

Яна Вичавка

За останній час два такі випадки були зафіксовані третього жовтня

В Генштабі повідомили про два випадки, коли над військовими частинами були помічені безпілотні літальні апарати, передає Громадське.

Обидва випадки сталися 3 жовтня.

Перший трапився над технічною територією військової частини, що дислокується у місті Сміла, Черкаської області,

«Було помічено проліт безпілотного літального апарату. БПЛА, що рухався на висоті близько 150-200 метрів, спостерігався протягом 10 секунд. Чатовий, що помітив літальний апарат, вогонь на ураження не відкривав, тому що БПЛА перебував у секторі, в якому заборонено стрільбу». 

Генштаб

Під час огляду території військової частини по маршруту руху безпілотного літального апарату було виявлено електронний маячок з автономним джерелом живлення.

Того ж дня біля військової частини в Чорнобаївці Херсонської області військовослужбовці затримали трьох цивільних людей, які керували польотом безпілотного літального апарату.

«Після огляду БПЛА встановлено, що це квадрокоптер-іграшка без ознак носіїв технічних пристроїв відео (фото) спостереження». 

Генштаб

Там зазначили, що всього ж протягом 2017 року військовослужбовці Збройних Сил України зафіксовали 72 випадки застосування БПЛА в районах розташування військових частин.

Затримано 26 людей, які керували безпілотними літальними апаратами. У окремих випадках для збиття даних апаратів застосовувалася зброя. 

Джерело фото

Схожі публікації