Україна оштрафувала російські авіакомпанії на 2,7 млрд

Виписано понад 20 тисяч штрафів

Про головне

Яна Вичавка

Державіаслужба України наклала на російські авіакомпанії, які літають до окупованого Криму, вже понад 20 тис. штрафів на загальну суму 2,72 млрд грн

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на офіційну відповідь Державіаслужби.

За даними Державіаслужби російських авіакомпаній-порушників налічується загалом понад 40. Це, зокрема, "Аерофлот", "Вім авіа", "Газпром авіа", "Ред Вінгс", "Росія", "Алроса", "Уральські авіалінії", "Ямал", "Ютейр", "Трансаеро", "224 авіазагін", "Когалимавіа" "Сокіл", "Барс Аеро" та інші.

Санкція за кожне порушення - штраф у розмірі 8 тисяч неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (136 тис. грн). Факти правопорушень фіксують за даними автоматизованої системи управління повітряним рухом Aircon 2100.

Згідно з Повітряним кодексом України, якщо штраф не сплачено у 15-денний термін з моменту отримання постанови про його накладення, примусове стягнення здійснює Державна виконавча служба.

Станом на 15 вересня 2017 року з 2,7 млрд грн штрафів жоден ще не було сплачено. Державіаслужба спільно з Мінінфраструктури та МЗС у рамках компетенції звертається до міжнародних судів для стягнення зазначеної заборгованості та запобігання подальшим порушенням повітряного простору України.

Джерело фото

Схожі публікації