У штаб-квартирі Volkswagen прокуратура провела обшук

Слідчі дії проводилися у 13 офісах компанії

Про головне

Аліна Лісненко

Прокуратура німецького міста Брауншвейг на початку березня провела низку обшуків у штаб-квартирі автоконцерну Volkswagen у Вольфсбурзі

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на "DW" та німецький тижневик "WirtschaftsWoche".

"Ми можемо підтвердити, що обшуки були". 

представник VW

Слідчі дії проводилися у 13 офісах компанії, були вилучені документи і великі "обсяги даних", які протягом найближчих тижнів проаналізують фахівці, йдеться у повідомленні.

Правоохоронні органи мали на меті виявити осіб, підозрюваних у маніпулюванні ринком. 9 грудня 2015 року концерн оприлюднив повідомлення, в якому містилась "недостовірна інформація" щодо показників рівня шкідливих викидів дизельних автомобілів, пише "WirtschaftsWoche".

Наприкінці січня навколо VW спалахнув новий скандал. Газети "Suddeutsche Zeitung" (SZ) і "Stuttgarter Zeitung" повідомили, що німецькі концерни Volkswagen, Daimler та BMW фінансували низку небезпечних експериментів за участю людей. Згадані експерименти проводилися Європейською дослідницькою спілкою захисту довкілля та здоров'я в транспортній галузі (EUGT).

Німецькі ЗМІ повідомили з посиланням на наявний в їх розпорядженні звіт EUGT за 2012-2015 роки, що під час досліджень, що проводилися зі згоди самих учасників, здорових людей піддавали короткому впливу діоксиду азоту, що вважається однією з найтоксичніших складових вихлопних газів дизельних двигунів.

Згідно з цими даними, в Університетській клініці Ахена були обстежені 25 осіб після того, як вони протягом декількох годин вдихали в різних концентраціях отруйний газ NO2. Результати цього дослідження були опубліковані в 2016 році, передає видання.

Фото: picture-alliance/dpa/J. Stratenschulte

Схожі публікації