У Рівненській області посадовець нажився на ремонті шкіл на 200 тис. грн

Керівник підприємства витратив 200 тисяч гривень у власних цілях

Про головне

Буняк Тетяна

Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою директора підприємства, через незаконні дії якого розтрачено бюджетні кошти, що були виділені на капітальний ремонт і реконструкцію закладів освіти.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва працівників прокуратури Рівненської області.

Про це повідомляє "Zik.ua" зі слів прес-служби прокуратури Рівненщини.

Зібраними слідчим та прокурором доказами встановлено, що під час виконання замовлених місцевою владою робіт з капітального ремонту шкіл та дошкільних навчальних закладів одного із районів області керівник підрядної фірми підробив офіційні документи, внісши до них неправдиві відомості щодо вартості виконаних будівельно-монтажних робіт, поставленого товару та розміру оподаткування господарських операцій.

Унаслідок таких злочинних дій фактично вчинено заволодіння майже 200 тисячами гривень, які керівник підприємства розтратив у власних цілях.

Дії посадовця кваліфіковано слідчим поліції за погодженням із процесуальним прокурором за ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно), ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинних шляхом), та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

За результатами розгляду клопотання органу досудового розслідування, погодженого із прокуратурою Рівненської області, суд виніс ухвалу про арешт усього майна підозрюваного з метою відшкодування шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями.

Джерело ілюстрації


Схожі публікації