У Хусті або Мукачево можуть побудувати аеропорт

Аеропорт планують завершити до зимової навігації 2018-2019 років

Про головне

Ірина Капуш

У Хусті або Мукачево може бути побудований аеропорт

Про це повідомляє "Національний Промисловий Портал" з посиланням на ЦТС.

Зазначається, що заяву про будівництво аеропорту зробив міністр інфраструктури України Володимир Омелян після робочої поїздки в Закарпатську область.

Найперше, за словами посадовця, залишилося вирішити певні формальності на рівні українсько-словацьких відносин, а тоді вже можна буде говорити про авіаційне обладнання для повноцінного авіасполучення.

"Ми останні кілька днів працювали з Державіаслужбою та "Украерорухом", а також з областю, для того, щоб обстежити всі потенційні місця, пристосовані для авіаційного сполучення. Ми пропонуємо наступний алгоритм. У квітні відбудеться візит глави Державіаслужби України та керівництва МІУ в Словаччину з метою відпрацювання двосторонньої угоди на рівні Державіаслужби, а також, в разі необхідності, між урядами двох країн щодо врегулювання питання заходу літаків на посадку на аеродром Ужгорода. Друге питання. "Украерорух" зараз докладає всіх зусиль, щоб забезпечити необхідне навігаційне обладнання даного аеродрому в шестимісячний термін. І ми виходимо з того, що аеропорт Ужгорода повинен бути готовий до зимової навігації 2018-2019 років".

Володимир Омелян, міністр інфраструктури України

Також повідомляється у яких містах буде розміщений аеропорт.

"Сьогодні ми відвідали потенційні місця де може бути розташований новий аеропорт, це може бути Хуст або Мукачево".

Володимир Омелян,  міністр інфраструктури України

Джерело фото

Схожі публікації