У екс-керівників банку "Капітал" проводять обшуки

Головна військова прокуратура проводить обшуки у справі екс-міністра Олександра Клименка

Про головне

Аліна Лісненко

Слідчі проводять обшуки за місцями проживання осіб, причетних до керівництва банку "Капітал", та місцем розташування офісних приміщень, які використовуються бізнес-структурами кінцевого власника цього банку в бізнес-центрі "Гулівер"

За даними слідства, впродовж 2011-2013 років саме завдяки банку "Капітал" здійснювались грошові перерахування, "направлені на незаконне відшкодування ПДВ, функціонували так звані "податкові майданчики" та забезпечувалось переведення грошей з іноземних країн на банківські рахунки підконтрольних Клименку підприємств (група "Юнісон"), повідомляє УП.

Клименка підозрюють у завданні матеріальної шкоди державі у великому розмірі та у вчиненні у 2011-2017 роках легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах.

На причетність у вчинених Клименком злочинах наразі перевіряють колишніх службових осіб банку "Капітал" та його кінцевого власника громадянина Е., який, окрім українського громадянства, має громадянство Ізраїлю, йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

За даними слідчих, особи банку "Капітал" за вказівкою його кінцевого власника забезпечили "знищення всієї банківської інформації, яка зберігалась на комп’ютерних носіях".

Слідство встановило "місцезнаходження значної частини нібито знищеного серверного обладнання банку "Капітал" і здобуто неспростовні докази функціонування злочинної організації".

Odoo CMS - велика картинка

Також слідчі проводять обшук за місцем проживання колишнього керівника Київського відділення Публічного акціонерного товариства "АКБ "Капітал", який є батьком одного із народних депутатів України.

Зазначені обшуки жодним чином не пов’язані з політичною діяльністю вказаного народного депутата, запевняє ГПУ.

Слідчі шукають документи банку "Капітал", підприємств групи "Юнісон" та інші речі й документи, які можуть мати доказове значення для кримінального провадження, пояснює Генпрокуратура.

Підпишіться на наші сторінки у Facebook та Twitter, будьте в курсі головних подій України та світу.

Джерело фото

Схожі публікації