У Чернівцях провели лекцію-інтерактив про ООН та Цілі Сталого Розвитку

Основною ціллю організації є підтримка миру на планеті та розвиток дружніх відносин між країнами

Про головне

Галина Волощук

25 червня в Лабораторії культури молодіжний амбасадор ідей ООН в Україні Володимир Цілюк та молодіжний делегат від України до ООН Віталій Яремчук провели лекцію-інтерактив: “ООН та Цілі Сталого Розвитку”

Мета зустрічі – поширення інформації про ООН, засновану 24 жовтня 1945 року у Сан-Франциско. Після Першої світової війни створена Ліга Націй для підтримки безпеки у світі розпалась. Тому голови найбільших країн світу відтворили цю ідею збереження миру, підписавши Декларацію Об'єднаних Націй. 

“ООН – це найбільша організація світу, яка займається підтримкою миру на Землі. В організації є чотири головні цілі: підтримка миру на планеті, розвиток дружніх відносин між країнами, допомога країнам в досягнення цих цілей та остання – спільна діяльність з покращення умов життя бідних людей, боротьба з голодом та хворобами, ліквідація неграмотності та сприяння підтримці права і свобод”. 

Володимир Цілюк, молодіжний амбасадор ідей ООН в Україні 

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Лише в 1995 році чиновники ООН зрозуміли, що більше 25% населення складають молоді люди, тому у 1997-му створили програму Молодіжних делегатів. В Україні ця програма почала функціонувати з 2014 року за підтримки фонду Богдана Гаврилишина.

“Є офіційна частина делегації, куди входять президент та прем'єр-міністр. Але є інша частина, яка відведена для молодіжних делегатів. Саме вони представляють позицію молоді в країні, її здобутків та напрацювань”. 

Віталій Яремчук, молодіжний делегат від України до ООН

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Програма “Молодіжні делегати України до ООН” заснована у жовтні 2014 року, а перші делегати української молоді взяли участь у 69-му засіданні Генеральної Асамблеї ООН. 

Програма передбачає участь молодіжних делегатів у засіданнях ГА ООН та у Молодіжному форумі ЕКОСОР, сприяння розвитку програми на національному рівні, зустрічі з основними зацікавленими сторонами та посадовими особами, а також розробку молодіжних цільових програм.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Трансляцію події дивіться за посиланням.

Фото Анастасії Бойчук

Схожі публікації