США ввели нові санкції проти КНДР через вбивство брата Кім Чен Ина

Старший зведений брат лідера КНДР Кім Чен Нам був отруєний 13 лютого 2017 року

Про головне

Ярина Боринець

Держдепартамент США оголосив про введення в дію нових санкцій відносно Північної Кореї у зв'язку з вбивством брата лідера КНДР Кім Чен Ина

Про це повідомляється на офіційному сайті держструктури.

Американська влада, йдеться в повідомленні відомства, встановила, що Кім Чен Нам був убитий в аеропорту Куала-Лумпура в лютому 2017 року з допомогою отруйної речовини VX, що відноситься до розряду хімічної зброї.

США вважають, що до вбивства Кім Чен Нама причетна влада КНДР. Північна Корея це заперечує.

"США рішуче засуджують використання хімічної зброї для скоєння вбивства. Це публічний прояв неповаги до універсальних норм щодо хімічної зброї ще раз демонструє безрозсудний характер влади КНДР і підкреслює, що ми не можемо дозволити собі терпіти будь-які північнокорейські програми зі створення зброї масового ураження".

прес-служба Держдепартаменту США

Старший зведений брат лідера КНДР Кім Чен Нам був отруєний 13 лютого 2017 року аеропорту Куала-Лумпура, коли дві жінки накинули йому на обличчя хустку з отруйною речовиною. Нападники не визнали свою провину. За їх словами, вони думали, що беруть участь в розіграші.

Напередодні введення нових санкцій КНДР заявила, що готова до заморожування своєї ядерної програми і проведення прямих переговорів з США, в разі отримання гарантій безпеки. Влада Північної і Південної Кореї також домовилися провести в кінці квітня спільний саміт.

Президент США Дональд Трамп назвав "позитивними" повідомлення про можливий початок врегулювання на Корейському півострові, але попередив, що вони також можуть виявитися "марною надією".

Джерело фото

Схожі публікації