СБУ викрила керівників п’яти держлісгоспів на розкраданні та нелегальному експорті деревини

На Буковині СБУ провела масову перевірку держлісгоспів

Про головне

Аліна Лісненко

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили керівників п’яти державних лісгоспів Буковини на розкраданні та нелегальному експорті деревини.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили керівників п’яти державних лісгоспів Буковини на розкраданні та нелегальному експорті деревини.

Правоохоронці встановили, що посадовці розробили механізми привласнення держаного лісу через реалізацію підконтрольним структурам в обхід аукціонів та нелегальну вирубку "неврахованих" дерев. Надалі усі лісоматеріали за різними схемами експортувалися за кордон.

Під час понад п’ятдесяти одночасно проведених обшуків у лісгоспах, офісах комерційних структур, за місцями проживання чиновників та комерсантів співробітники спецслужби і прокуратури вилучили документи, які підтверджують продаж лісу в обхід аукціонів та здійснення нелегальних експортних операцій.

Правоохоронці також виявили  фіктивні печатки та штампи іноземних компаній, бланки з "мокрими" печатками, які використовувалися для легалізації оборудок, понад півтори тисячі необлікованих бірок для електронного маркування деревини, вогнепальну та холодну зброю.

Текстовий та графічний блок Odoo

На території лісгоспів та комерційних структур без будь-якої документації зберігалося декілька сотень кубометрів деревини цінних порід, вартість якої встановлюється.

Відкрито п’ять кримінальних проваджень за ст. 364, ст. 191, ст. 366 та ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Прес-центр УСБУ в Чернівецькій області

Схожі публікації