СБУ перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів в ОРДЛО (фото)

Продукти поставляли через Росію

Про головне

Яна Вичавка

З початку 2017 року зловмисники у такий спосіб транспортували до так званих "ДНР/ЛНР" продукції на більше ніж 50 млн грн

Про таке повідомляє прес-служба силового відомства у Facebook, передає 5 канал.

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування до так званих "ДНР/ЛНР", гроші від яких спрямовувалися на фінансування тероризму.

Правоохоронці задокументували, що для здійснення нелегальних поставок організатори використали схему так званого "перерваного транзиту" через Росію. Ділки, використовуючи реквізити 15 фіктивних підприємств, закуповували продукти харчування у вітчизняних виробників та нібито "експортували" харчі до країн Близького Сходу через митну територію Росії. Співробітники СБУ встановили, що після перетину українсько-російського кордону вантажівки з товаром прямували в ОРДЛО.

У СБУ повідомили, що з початку 2017 року зловмисники у такий спосіб транспортували до так званих "ДНР/ЛНР" продукції на більше ніж 50 млн грн. За інформацією силовиків, частина грошей отриманих від реалізації продукції йшла безпосередньо ватажкам терористичних організацій та використовувалася для фінансування незаконних збройних формувань терористів.

Також відомо, що оперативники СБУ провели у Харкові низку обшуків у офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи. Виявили комп'ютерну техніку, печатки низки фіктивних підприємств, документацію, яка підтверджує здійснення незаконних торговельних операцій з так званими "ДНР/ЛНР", та митні декларації про проходження "кордону" з псевдореспубліками. У ділків також вилучено документи, які свідчать про незаконне отримання з бюджету відшкодування податку на додану вартість у розмірі більше ніж 6 млн грн за "експортні поставки". Відкрито кримінальне провадження.

Схожі публікації