Радника президента Назаренка підозрюють у незаконному збагаченні

Слідство отримало відомості щодо можливого зберігання особою грошових коштів

Про головне

Буняк Тетяна

Національне антикорупційне бюро підозрює у незаконному збагаченні радника президента Петра Порошенка, екс-главу Держприкордонслужби Віктора Назаренка

Про це повідомляє "Громадське".

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 ККУ (незаконне збагачення) детективи НАБУ просили суд надати тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ПАТ АКБ «Львів».

Слідство отримало відомості щодо можливого зберігання певною особою грошових коштів, отриманих протиправним шляхом на рахунках підставних осіб, відкритих у відділенні згаданого вище банку.

Детектив просив розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи. Він мотивував це тим, що є загроза зміни або знищення даних документів. Суд задовольнив це клопотання.

Як зазначається у матеріалах клопотання, у 2015-2016 роках екс-голова ДПСУ оформив на себе та членів своєї родини низку об'єктів нерухомості, загальна ринкова вартість яких складає близько 17,5 мільйона гривень, дані про які відсутні у його деклараціях.

Нагадаємо, голова прикордонної служби Назаренко звільнився через стан здоров'я.

Джерело фото

Схожі публікації