Притягнути Хілько до відповідальності можливості немає – Каспрук

Активісти прийшли до мера Чернівців за поясненнями щодо розслідування у департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин

Про головне

Оксана Чорна

Поки головний архітектор Чернівців у відпустці, закінчуються строки притягнення до відповідальності

26 червня громадські активісти зібрались у Чернівецькій ратуші, щоб запитати міського голову Олексія Каспрука про результати службового розслідування щодо головного архітектора міста Чернівців Наталії Хілько.

Таку акцію ініціювала юрист та член ГО "Суспільні ініціативи" Тетяна Шепелько, написавши заклик у групі "Чернівчани" в мережі Facebook.

"8 червня закінчилось службове розслідування з питання видання незаконних містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки по вулиці Шептицького, 7 у місті Чернівці. Службове розслідування закінчилось встановленням фактів порушень Наталії Хілько. Міський голова мав притягнути її до відповідальності в межах і строках, передбачених КЗпП України, до 28 червня. 26 червня ми дізнались, що 13 червня 2017 року Наталія Хілько підписала заяву про відпустку. При цьому за графіком, затвердженим міським головою, Хілько повинна йти у відпустку у серпні-вересні. Таким чином, замість притягнення до відповідальності – оплачувана платниками податків відпустка".

 Тетяна Шепелько, юрист, член ГО "Суспільні ініціативи"

Разом із громадськими активістами під кабінетом мера зібрались і жителі будинків поблизу скандальної новобудови на вулиці Шептицького.

"Ми хочемо почути конкретну відповідь мера на питання, коли в нас зупинять будівництво і відновлять дитячий майданчик". 

Світлана, мешканка будинку на вул. Шептицького

Чернівецький міський голова зустрівся з активістами та вислухав обурених мешканців сусідніх із забудовою будинків. Проте пояснив, поки Наталія Хілько в відпустці, притягнути її до відповідальності неможливо.

"Наталія Хілько попросила пришвидшити відпустку у зв'язку з особистими обставинами. Строки притягнення особи до відповідальності закінчуються. Я на це не можу вплинути".

Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова

Олексій Каспрук спілкувався з активістами близько години. Він також пояснив, що у міській раді немає достатньо компетентних кадрів для звільнення з посад усіх чиновників, до яких є претензії.

Odoo CMS - велика картинка

Наталія Хілько у коментарі для Weche.info пояснила, що пішла у відпустку раніше через викладацьку діяльність.

"Я попросила про відпустку раніше, ніж це передбачено у графіку, бо крім роботи в міській раді також викладаю в університеті. За строками притягнення до відповідальності я не слідкую, цієї відповідальності не уникаю. Люди, які сьогодні прийшли в міську раду, просто мають на меті забруднити моє ім'я. Проводять ці акції, пишуть петиції про моє звільнення, не маючи на це підстав."

Наталія Хілько, головний архітектор Чернівців

Члени ГО "Суспільні ініціативи" пообіцяли продовжити слідкувати за перебігом справи.  

Фото Оксани Чорної

Схожі публікації