Причиною авіакатастрофи в РФ могли стати неправильні дані про швидкість польоту через обмерзання датчиків

Висунуто офіційну версію катастрофи Ан-148 у Підмосков'ї

Про головне

Аліна Лісненко

Катастрофа літака Ан-148 у Підмосков'ї могла бути пов'язана з неправильними даними про швидкість польоту через обмерзання датчиків

Про це повідомляє "УНІАН" з посиланням на заяву Міждержавного авіаційного комітету РФ після завершення розшифровки даних параметричного бортового самописця.

"Попередній аналіз зареєстрованої інформації, а також аналіз аналогічних випадків, що сталися у минулому, дозволяють припускати, що чинником розвитку особливої ситуації у польоті могли стати неправильні дані про швидкість польоту на індикаторах пілотів, що, у свою чергу, мабуть, було пов'язано з обмерзанням приймачів повного тиску (ППТ) при виключеному стані систем їхнього обігріву". 

Міждержавний авіаційний комітет РФ

У всіх інших польотах, наявних на самописці (ще 15 польотів), обігрів ППД включався перед зльотом на виконавчому старті, йдеться у повідомленні.

У МАК зазначають, що особлива ситуація на борту почала розвиватися приблизно через 2,5 хв після зльоту на висоті близько 1300 метрів і приладовій швидкості 465-470 км/ч. У відомстві додали, що в цей момент самописці літака зафіксували розбіжності між даними датчиків швидкості, пише видання.

Джерело фото

Схожі публікації