Посла Молдови відкликали з Москви для консультацій

Президент Молдови Додон обурений відкликанням

Про головне

Аліна Лісненко

Президент Молдови Ігор Додон обурений рішенням МЗС відкликати на невизначений термін посла країни в Росії

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Європейьска правда.

"Обурений рішенням зовнішньополітичного відомства Молдови про відкликання з Росії для консультацій надзвичайного і новноважного посла Молдови в цій країні Андрія Негуци. Фактично це означає зниження на невизначений термін рівня дипломатичних відносин з нашим головним стратегічним партнером - Російською Федерацією".

Ігор Додон, президент Молдови

Він також заявив, що вважає подібні дії провокацією проєвропейського уряду, яка спрямована на те, щоб "знайти лояльність з боку Заходу".

"Якщо метою цієї провокації є зрив мого візиту в Росію, то вона не матиме ефекту: я не маю наміру змінювати свої плани і зроблю візит до Росії в будь-якому випадку". 

Ігор Додон, президент Молдови

Він також пообіцяв продовжити роботу з поліпшення відносин між країнами.

Раніше повідомлялось, що Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови відкликало для консультацій посла в Росії Андрія Негуцу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

"У зв'язку з випадками переслідування і залякування органами Російської Федерації офіційних осіб і політичних діячів Республіки Молдова, їх активізацію останнім часом і відсутність реакції на неодноразові офіційні звернення молдовської влади з приводу цих випадків МЗС вирішило відкликати для консультацій посла Андрія Негуцу на невизначений термін".

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови

Джерело фото

Схожі публікації