На Мальті підірвали авто з журналісткою

Дафна Каруана Галиція писала про корупційні схеми мальтійської влади

Про головне

Аліна Лісненко

16 жовтня на Мальті загинула журналістка Дафна Каруана Галіція, яка обвинувачувала в корупції сім'ю прем'єр-міністра країни Джозефа Муската

Про це пише Times of Malta, передає Media Sapiens.

Її автомобіль вибухнув незабаром після того, як журналістка виїхала з дому. Причина вибуху наразі не встановлена. Місцеві ЗМІ повідомляють, що Дафна Каруана Галіція повідомила в поліцію про погрози ще два тижні тому, йдеться у повідомленні.

Дафні Каруані Галіції було 53 роки. Як журналістка та блогерка вона стала відомою після викривальних публікацій про мальтійських політиків на основі даних із «Панамського архіву». Зокрема цього року Дафна Каруана Галиція повідомила, що дружина Джозефа Муската Мішель імовірно володіє офшорною компанією, яка отримувала гроші від підприємства, пов'язаного з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Після цих повідомлень в Мальті були призначені дострокові вибори, на яких Джозеф Мускат знову переміг.

На прес-конференції через 1,5 години після вибуху Мускат засудив «варварську атаку на людину та свободу висловлення поглядів у нашій країні».

«Всі знають, що пані Каруана Галіція жорстко критикувала мене як політика й як людину, так само як і інших, але ніхто не може виправдати цей варварський акт ніяким чином. Я не стану відпочивати, доки не буде досягнуто справедливості».

Джозеф Мускат

Джозеф Мускат повідомив, що Мальта попросила допомогти розслідувати вбивство ФБР США.

Джерело фото

Схожі публікації