Компанія "Антонов" не заперечила, що виконає певні роботи для авіакомпанії в Росії

Цього вимагає договір

Про головне

Ярина Боринець

Українське державне підприємство "Антонов" зобов'язане виконати деякі роботи для російської авіакомпанії "Волга-Днєпр"

Про це повідомляє прес-служба компанії "Антонов".

"З метою дотримання своїх зобов’язань на договірній основі фахівці ДП "Антонов" виконають роботи з оцінки технічного стану літака Ан−124−100 "Руслан" російської авіакомпанії "Волга−Днєпр".

прес-служба компанії

Усі роботи узгоджені з українськими міністерствами та відомствами. На авіакоманію "Волга-Днєпр" не діють санкції РНБО України.

В "Антонові" нагадали, що є розробниками та утримувачами сертифікатів транспортних літаків Ан−124−100 "Руслан", тож зобов’язані "постійно оцінювати цілісність конструкцій своїх літальних апаратів протягом всього терміну їх експлуатації".

"Невиконання "Антоновим" і Україною обов’язків, обумовлених цілою низкою міжнародних правил та вітчизняним законодавством, призведуть до застосування відповідних міжнародних санкцій".

прес-служба компанії

Зокрема, кажуть там, літакам марки "Ан" можуть заборонити міжнародні польоти, а також передати функції розробника іншим органам, уповноваженим країною−експлуатантом повітряних суден.

"Невиконання своїх прямих обов'язків підтримувати цивільні літаки марки "Ан" призведе до втрат ліценцій розробника, дозволів на авіаперевезення та втрат ринків".

прес-служба компанії

Джерело фото

Схожі публікації