Колишній лікар збірної США зі спортивної гімнастики отримав термін за сексуальне насильство - 125 років

Вирок в окрузі Ітон штату Мічиган став третім для Ларрі Нассара

Про головне

Ярина Боринець

Колишній лікар збірної США зі спортивної гімнастики Ларрі Нассар отримав ще один термін за сексуальне насильство - від 40 до 125 років

Про це повідомляє Reuters.

Нассара визнали винним в трьох епізодах сексуального насильства над вихованками гімнастичного клубу Twistars в окрузі Ітон штату Мічиган, повідомляє The Washington Post (видання не уточнює, скільки років було його жертвам). Нассар визнав провину.

У своєму останньому слові він попросив вибачення у всіх своїх жертв, заявивши, що "їхні розповіді назавжди залишаться в його думках". Однак суддя Дженіс Каннінгем висловила сумнів в тому, що Нассар дійсно кається.

Вирок в окрузі Ітон штату Мічиган став третім для Ларрі Нассара. Раніше його вже засудили за сексуальне насильство над неповнолітніми, вчинене під приводом медичних процедур, в окрузі Інгем; там Нассар отримав термін від 40 до 175 років. Також він засуджений на 60 років за зберігання дитячої порнографії. Це покарання Нассар почне відбувати після закінчення термінів за сексуальне насильство.

Ларрі Нассар був лікарем в Мічиганському університеті і працював зі збірною США зі спортивної гімнастики. Його звинуватили в сексуальних домаганнях і насильстві понад 250 жінок і дівчаток, в тому числі олімпійські чемпіонки зі спортивної гімнастики Габріель Дуглас, Елі Райсман і Маккейла Мероні.

Через скандал із Нассаром 31 січня 2018 року Федерація гімнастики США оголосила про відставку всіх членів правління.

Джерело фото

Схожі публікації