Кабмін роз'яснив, що таке госпітальні округи

Уряд розпочав реформу у сфері охорони здоров’я

Про головне

Аліна Лісненко

В Україні впроваджують формування госпітальних округів

Що таке округ, для чого він створюється, і хто вирішує долю існуючих на його території лікарень, роз'яснюють у Кабміні.

Odoo CMS - велика картинка

 ☑️ Госпітальні округи створюються для впорядкування мережі медзакладів, які надають людям спеціалізовану медичну допомогу. Межі округу пропонує місцева влада, уряд їх тільки затверджує.

☑️ В кожному госпітальному окрузі буде принаймні одна лікарня інтенсивного лікування, оснащена всім необхідним обладнанням, щоб надавати спеціалізовану медичну допомогу цілодобово. Відстань до цієї лікарні буде такою, щоб людина змогла доїхати туди максимум за годину.

☑️ Кількість інших медичних закладів в окрузі та їх спеціалізацію визначать самі місцеві громади. З представників міст обласного значення, району та об’єднаних територіальних громад створять Госпітальну раду. До кінця 2017 року вона має розробити план розвитку госпітального округу на 5 років. В документі чітко визначать мережу медзакладів, маршрути доїзду пацієнтів, обсяг інвестицій, необхідних для ремонту чи будівництва доріг до лікарень, оснащення їх сучасним обладнанням.

️☑️ Громади самостійно приймають спільне рішення щодо того, як зробити свої лікарні більш сучасними та спроможними надавати якісні послуги. Саме вони визначають, які лікарні треба перепрофілювати, які додатково створити, а центральна влада в цей процес не втручається.

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації