Держдума РФ звинуватила Київ в "етноциді росіян"

РФ підготувала заяву в ООН

Про головне

Яна Вичавка

Держдума РФ прийняла заяву про неприпустимість запровадження обмежень в Україні для здобуття освіти рідними мовами корінними народами і національними меншинами

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Підписаний 25 вересня 2017 року президентом України закон "Про освіту" нехтує базовими стандартами ООН і Ради Європи про захист мовної самобутності корінних народів і нацменшин, закріпленими в міжнародних договорах, ратифікованих Україною. Закон "Про освіту" стане актом етноциду (політикою винищування національної ідентичності етносу - ІФ) російського народу в Україні".

Держдума РФ

У документі вказується на те, що з 2020 року система освіти стане повністю україномовною, що приведе до зникнення російськомовних шкіл і класів, а також шкіл для національних меншин.

"Закон грубо притискає і дискримінує права значної частини населення України - мільйонів росіян, болгар, угорців, греків, молдаван, поляків, румун та інших носіїв регіональних мов і мов меншин України". 

 Держдума РФ

Крім того, парламентарі заявили про солідарність із протестною позицією влади Болгарії, Угорщини, Греції, Молдови, Польщі та Румунії і закликають парламенти інших держав, офіційні мови яких визнані Україною регіональними мовами і мовами національних меншин, зробити кроки для засудження ухваленого закону "Про освіту".

Зазначено, що заяву буде направлено в ООН, Міжпарламентський союз, Міжпарламентську Асамблею держав-учасниць СНД, Парламентську асамблею Організації Договору про колективну безпеку (ПА ОДКБ), Парламентську асамблею Організації з безпеки та співробітництва в Європі(ПА ОБСЄ), Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ), Генсеку Ради Європи, до парламентів європейських держав.

Джерело фото

Схожі публікації