Чернівчани мають змогу поїхати волонтерами у шведське селище Уддевалла

Волонтери презентували еко-проект

Про головне

Галина Волощук

20 березня у Чернівцях презентували волонтерський проект у рамках програми «Європейський корпус солідарності»

 Проект націлений на збереження екології. 

«Ми шукаємо волонтерів віком від 18 до 30 років. Мета проекту – ділитися солідарністю як цінністю через добровільну діяльність. Усі витрати покриваються: це проживання, харчування, кишенькові гроші, а також медична страховка». 

Жанна Олійник, координаторка проектів Буковинської агенції регіонального розвитку

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Проект триватиме місяць у селищі Уддевалла на західному узбережжі Швеції. Волонтерка Женя Ландяк, яка минулого року брала участь у такому проекті, попереджає, що умови не будуть жорсткими. Адже буде WiFi, волонтери не житимуть постійно у палатках, але разом з 10-ма іншими учасниками будуть виконувати завдання, націлені на збереження екології. 

«Якщо ви прочитаєте список справ, які там робитимете, то не лякайтеся. Щось із того буде правдою, але організатори перевіряють, чи готові ви прийняти ці виклики». 

Женя Ландяк, волонтерка

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Для участі потрібно написати мотиваційний лист та CV у форматі Europass англійською мовою на адресу evs@bard.cv.ua до 29 березня. Також є вимога знання англійської мови рівня В1-В2. Утім Женя радить не звертати на це особливої уваги, та попередить організаторів про те, що ви не достатньо володієте мовою. Дівчина розповіла про волонтера із Франції, який дуже погано володів англійською, тому за тиждень до початку проекту з ним провели додаткові заняття. 

«Ніколи не думала що досвід життя на еко-фермі мене так змінить. Ми сортували усе, що їли, шукали добрива для землі, самі собі добували та готували їжу. Я навчилася пекти хліб. Також я спробувала зайнятися йогою. Ми були там, аби 80% людей подумали, чи дійсно те, що вони роблять є необхідним». 

Женя Ландяк, волонтерка

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Після закінчення терміну подачі заявок, відібрані кандидати будуть запрошені на інтерв’ю. Детальна інформація та вимоги за посиланням.

Трансляцію події та повний фотозвіт дивіться на сторінці Weche у Facebook.

Фото Анастасії Бойчук

Схожі публікації