1 мільйон гривень міськрада виділила на організацію новорічно-різдвяних свят у Чернівцях

Чи встановлюватимуть традиційний будиночок Діда Мороза на Соборній площі поки невідомо

Про головне

Diana

За виділення коштів проголосував 31 депутат із 34 присутніх

1 грудня на сесії міської ради депутати сперечалися про виділення коштів на організацію новорічно-різдвяних свят. Але врешті дійшли згоди і виділили кошти. На що саме їх витратять поки невідомо. Приватний підприємець, який заливав ковзанку на Соборній площі попередніми роками, поки рахує скільки йому цьогоріч потрібно коштів для встановлення льодовикового майданчика.

Міські депутати від "Рідного міста" також наголосили на тому, щоб звернутися до Фонду Дмитра Фірташа з проханням виділити меценатські кошти і допомогти зі встановленням Будиночка Діда Мороза. Мер міста цю пропозицію проігнорував.

Відомо лише те, що на Соборній площі буде працювати ярмарка. Цього року за організацію Різдвяного містечка відповідатиме підприємець Віталій Маковецький.

"Новорічно-різдвяний ярмарок оформимо у європейському стилі з новорічно-різдвяною символікою. Тут буде чисто, охайно, будиночки відкриватимуться вчасно, надаватимуть якісні послуги. Якщо торік у містечку встановили 21 дерев’яний будиночок, то зараз буде на 10 більше. Ми вже їх замовили. Розмістимо будиночки по схемі у три ряди – навпроти один одного. Біля них встановимо 22 столики, стилізовані під санчата. Гадаю, відвідувачам сподобається. Плануємо змінити ілюмінацію на будиночках: замість звичайних лампочок будуть світлодіодні, що набагато зручніше". 

Віталій Маковецький для molbuk.ua

Фото Максима Козменка.

Схожі публікації