В чернівецькому барі «Contrabanda» залили десятилітрову бочку Неґроні

Подія відбулася за участю Влада Шелеста бренд-амбасадора Бакарді та Мартіні

Barfly

Оксана Чміль

28 квітня в барі «Contrabanda» залили десятилітрову бочку Неґроні

Влад Шелест розповів про особливості складників цього коктейлю та їхню давню історію, яка почалася ще три тисячоліття тому. Ще тоді жителі Азії додавали до вина полин. Також додавати до напоїв цю гірку рослину для покращення травлення радив навіть давньогрецький вчений-лікар Гіппократ. Саме такими були перші аперитиви. 

Odoo CMS - велика картинка

У XV-XVI століттях столицею аперитивів стає італійське місто П’ємонт, оскільки в епоху великих географічних відкриттів сюди привозять величезну кількість трав зі Сходу. В Італії тих часів у заможних людей з’являється звичка влаштовувати так званий аперитиво-тайм, який міг тривати по 5-6 годин. Вже пізніше це стало таким популярним, що майже всюди на вулицях можна було побачити, як люди випивають за столиками перед вечерею.

Odoo CMS - велика картинка
 

«Ця історія коктейлю подобається всім – історія про графа Неґроні, який любив погуляти і дуже багато пив. Одного разу він подумав собі: «Навіщо я буду випивати дуже багато коктейлів Американо, якщо я можу замінити содову на джин». Він спробував, йому сподобалось. Граф багато мандрував і просив у барах робити цей коктейль, якому він дав назву на свою честь. Цього року Неґроні переміг усіх, він став найбільш продаваним коктейлем у світі, його п’ють всюди». 

Влад Шелест, бренд-амбасадор Бакарді, Мартіні

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Відкриття бочки відбудеться 28 жовтня.

Фото Максима Козменка

Схожі публікації