Коктейль Неґроні у рубриці Barfly

Про Італію, графа Неґроні та еволюцію коктейлю

Barfly

Оксана Чміль

В Італії у 1919 році розпочалась одна алкогольна історія. Це історія поєднання вермуту, бітеру та джину в одному коктейлі. Ось пройшло вже майже 100 років і цей коктейль є одним з найбільш популярних не лише в Італії, але й в усьому світі. Цей коктейль називають Неґроні.

А історія Неґроні почалось з іншого коктейлю. Років 100 тому лише в Італії існувало понад 700 різних вермутів і ще більше гірких напоїв. – бітерів. В кожній частині Італії робили щось своє. Італіїйці любили змішувати солодкий та гіркий алкоголь. Після Першої світової війни в Європі побільшало американців, вони теж пристрастились до цих італійських коктейлів, щоправда для американців вони були загіркими, тому в коктейлі вони додавали содову. Тому коктейль з червоного вермуту, бітеру та содової почали називати Американо.

Odoo CMS - велика картинка

Про те, як Американо при зміні одного складника еволюціонував у Неґроні існує багато історій та легенд. В чернівецькому барі «Contrabanda» наливають і той, і інший коктейль, а також розповідають таку історію створення Неґроні.

В барі «Contrabanda» до 100 річчя створення Неґроні планують робити окремий розділ в меню присвячений цьому коктейлю.

 
 

Рецепт класичного Неґроні:

Джин – 30 мл

Бітер – 30 мл

Солодкий червоний вермут – 30 мл

Долька апельсину

Лід

Odoo CMS - велика картинка

Неґроні є аперитивом, тобто напоєм, що підвищує апетит, тому його варто подавати перед їжею.

Смакуйте!

Фото Аліни Лісненко

Схожі публікації