ЗМІ виявили, що найшвидша людина світу Джастін Гетлін вживає і продає допінг

Джастіна Гетліна вже ловили на вживанні допінгу в 2001 та 2006 роках

Про головне

Ярина Боринець

Американський спортсмен Джастін Гетлін, діючий чемпіон світу у бігу на 100 метрів, став учасником розслідування, проведеного Американським антидопінговим агентством спільно з Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF)

Розслідування було розпочате після того, як британська газета The Daily Telegraph направила свого кореспондента, що працює під прикриттям, на тренувальну базу Гетліна в штаті Флорида, передає Meduza.

Кореспондент, який видавав себе за кінопродюсера, розповів тренеру Гетліна Деннісу Мітчеллу та агенту Роберту Вагнеру, що знімає фільм про біг і хотів би "поліпшити форму свого актора". Тренер і агент Гетліна запропонували забезпечити актора забороненими препаратами для поліпшення спортивних результатів (гормонами росту і стероїдами), організувавши їх доставку з Австрії.

Вагнер також заявив, що всі легкоатлети приймають допінг. Пізніше він пояснив, що сказав це лише для того, щоби справити враження на кінопродюсера і отримати контракт, зазначає The Washinghton Post. Мітчелл, у свою чергу, розповсюдив заяву, в якій наголосив, що ніколи не говорив, що хто-небудь зі спортсменів, яких він тренував раніше або тренує зараз, приймав допінг.

Сам Гетлін категорично заперечує вживання будь-яких заборонених препаратів. Він оголосив, що Мітчелл звільнений з посади тренера.

Американське антидопінгове агентство, оголошуючи про розслідування, в якому фігурує Гетлін, підкреслило, що робити будь-які висновки до його завершення передчасно, а також нагадало про презумпцію невинуватості.

35-річний Джастін Гетлін у серпні 2017 року став чемпіоном світу із забігу на 100 метрів. Забіг, в якому переміг Гетлін, став останнім одиночним виступом для спортсмена Усейна Болта, який завершував кар'єру.

Гетліна раніше двічі звинувачували у прийомі заборонених препаратів для поліпшення спортивних результатів - у 2001 році (тоді в його допінг-пробі виявили амфетамін і дискваліфікували на рік) і в 2006 році (через підвищений вміст тестостерону його відсторонили від змагань на чотири роки).

Повернувшись після дискваліфікації, Гетлін завоював бронзову нагороду на Олімпіаді в Лондоні у 2012 році, а також виграв кілька великих міжнародних турнірів. На Олімпіаді 2016 в Ріо-де-Жанейро у забігу на 100 метрів Гетлін став срібним призером, пропустивши вперед Усейна Болта.

Джерело фото

Схожі публікації