«Вони завдали кілька ударів, коли я лежав на землі», — Лисичкін

Активіст Євген Лисичкін розповів про побиття

Про головне

Яна Вичавка

Член Харківського антикорупційного центру Євген Лисичкін розповів Громадському радіо про його побиття

Про це повідомляє Hromadske.

«Зараз я проходжу рентген. Поки що результати не отримав. Дихати не дуже приємно. Як це буває кожного дня, о 9:45-9:50 я вийшов з дому. Прямо у дворі мого будинку стояв невідомий з букетом квітів, в окулярах, в кепці, худий. Він мені одразу здався підозрілим. Він вдарив, я встиг піднести руку. В той же момент мене вдарили з іншого боку. Це був другий нападник. Він вдарив мене у ліве вухо. Я спробував піднятись. Потім мене почали бити. Вибили сумку та телефон. Я почав тягнутись за сумкою. Мене повалили і ще кілька разів вдарили, коли я лежав. Сказали, що якщо ще кудись полізу, то вб’ють», 

 розповідає Євген Лисичкін 

Активіст також повідомив, що запам’ятав обличчя обох нападників. За його словами це були люди 40-45 років. Один високого, а інший середнього зросту.

«Я викликав поліцію. Ніби були камери спостереження. Поруч обмін валют. У мене не було особистих конфліктів. Це точно антикорупційна діяльність. Тим більше, якщо врахувати слова нападників. Це не побутовий конфлікт.

20 вересня буде сесія Харківської міської ради. Ми проводимо акцію. Вхід у міську раду під час сесій для представників громадянського суспільства закритий. Це велика проблема. Тому ми готуємо акцію. Можливо, напад пов’язаний з цим, а може з нашим останнім розслідуванням щодо незаконного вимагання грошей з водіїв Харкова на «паркоматах». Можливо, повязано з розслідуваннями з приводу комунальних підприємств і махінацій під час держзакупівель. Акція все одно відбудеться.

Можливо, напад на Дмитра Булаха пов’язаний з моїм. Той факт, що ця справа теж не рухається дає мотивацію нападати на людей вдень»,

 

 додав Лисичкін 

 Нагадаємо, що 30 серпня неподалік від метро «ХТЗ» у Харкові двоє невідомих напали на депутата Харківської облради та голову ГО«Харківський антикорупційний центр» Дмитра Булаха. Колеги Дмитра Булаха пов’язують напад на нього з його професійною діяльністю. Факт події внесений до Журналу єдиного обліку правопорушень. Вирішується питання про кваліфікацію злочину.

Джерело фото

Схожі публікації