Волонтерів залучають до забезпечення пожежної охорони

У рамках децентралізації створено рух добровольців-вогнеборців

Про головне

Оксана Чорна

Якщо вам не байдужа безпека вашої родини і громади, долучайтеся до команди добровольців-вогнеборців 

Реформа пожежної охорони, яка здійснюється в рамках децентралізації, передбачає три основні складові: вдосконалення системи реагування ДСНС; розширення мережі місцевих пожежних команд; залучення добровольців до забезпечення пожежної охорони.

Доброволець-вогнеборець – перший помічник професійного пожежного. Він займається профілактикою пожеж, роз’яснювальною роботою з населенням і першим реагує на пожежу, що виникла в його громаді.

 
 

Спільними діями добровольці-вогнеборці та пожежні команди забезпечать ефективне попередження пожеж, своєчасне надання домедичної допомоги, швидке реагування на пожежі у віддалених населених пунктах. Головна мета – знизити до мінімуму людські жертви та матеріальні збитки.

Добровольці проходять підготовку, вчаться надавати домедичну допомогу на місці пожежі, допомагати при надзвичайних ситуаціях, навчати пожежній безпеці дітей та дорослих. Отримавши досвід, добровольці-вогнеборці працюють разом з пожежною командою на місці пожежі.

Кожен може приносити користь своїй громаді! Для профілактичних робіт та просвітницької діяльності потрібні відповідальні громадяни, незалежно від віку та статі.

Детальніше про те, як стати добровольцем-вогнеборцем – за посиланням.

Фото Василя Салиги

Схожі публікації