Владислава Каськіва екстрадували до України

Вночі з Панами екстрадували колишнього голову Держагентства з питань залучення інвестицій

Про головне

Аліна Лісненко

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що вночі з Панами екстрадували колишнього голову Держагентства з питань залучення інвестицій Владислав Каськіва

Про це Луценко написав у себе в Facebook, передає Новое Время.

Зараз, за ​​словами генпрокурора, Каськів доставлений до Головного слідчого управління ГПУ. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 18 серпня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання Владислава Каськіва у Панамі.

Після цього прес-секретар генпрокурора Лариса Сагран заявила, що ГПУ направила в Панаму клопотання про екстрадицію Каськіва.

Найгучніший скандал з Каськівим виник навколо будівництва LNG-терміналу, який повинні були обудувати на Чорноморському узбережжі України до 2014 року. Він мав дозволити Україні приймати куплений на міжнародних ринках скраплений природний газ в обсязі 10 млрд куб. м, щоби знизити залежність України від російського газу. Координацією цієї роботи займалося саме Держагентство Каськіва.

У 2012 році Держагентство підписало угоду про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa, від імені якого підпис під контрактом поставив Хорді Сарда Бонвехі. Незабаром Gas Natural Fenosa заявили, що ніяких документів не підписували, а Хорді Сарда Бонвехі взагалі не є її представником. В результаті виявилося, що договір про будівництво LNG-терміналу Держагентство Каськіва підписало з фіктивною особою, який виявився лижним інструктором. Каськів за цей скандал відбувся лише доганою.

Незабаром агентство відзначилося у новому проекті - будівництві так званого Повітряного експреса, швидкісного залізничного сполучення між Києвом і Борисполем. Гроші на фінансування дороги давав Китай, отримувало - Держагентство Каськіва.

Перший транш у розмірі $ 52 млн, як повідомлялося, виділили у 2013 році і спрямували на виконання проектних і підготовчих робіт. На цьому етапі будівництво Повітряного експреса закінчилося. Нинішнє керівництво Мінінфраструктури вважає, що в проекті немає необхідності.

За інформацією МВС України, Каськів вивів з України понад 250 млн гривень.

Джерело фото

Схожі публікації