"Викрадена принцеса" - найкасовіший український мультик

"Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" йде у прокаті 16 країн

Про головне

Буняк Тетяна

За перший місяць міжнародного прокату бокс-офіс мультфільму "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" поповнився ще одним мільйоном доларів

Про це повідомляє "Укрінформ" с посиланням на студію Animagrad.   

Анімаційний фільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" продовжує встановлювати нові рекорди не лише у вітчизняному прокаті, а й у світі: за межами України мультфільм зібрав бокс-офіс розміром у $1 086 865. Таким чином, загальні збори фільму становили $2 467 850, і він став найкасовішим фільмом українського виробництва за часів незалежної України, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 16 березня у Румунії розпочався міжнародний прокат українського мультфільму, бокс-офіс якого за перший вікенд перевищив показники "Коко", "Фердинанда" та стрічки "Бебі Бос", поступившись лише третій частині франшизи "Тачки" виробництва голлівудських студій Disney Pixar, DreamWorks Animation та Blue Sky Studios.

Станом на сьогодні дебютна повнометражна анімаційна стрічка студії Animagrad (FILM.UA Group) "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" йде у прокаті 16 країн: Румунії, Туреччини, України, Хорватії, Боснії та Герцеговини, Болгарії, Литви, Єгипту, ОАЕ, Кувейту, Лівану, Йорданії, Катару, Оману, Бахрейну та В'єтнаму.

20 квітня міжнародний прокат мультфільму почався ще в одній країні - Монголії, де показ у кінотеатрах відбудеться монгольською мовою.

21 квітня прокат анімаційного фільму "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" стартує і в Грузії.

"Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" - перший повнометражний мультфільм для українського і міжнародного прокату у виробничій лінійці анімаційної студії Animagrad. Права на його прокат попередньо продані у близько 50 країн, включно з Китаєм, Південною Кореєю, Францією, Польщею, Болгарією, Німеччиною, а також країнами Близького Сходу, Північної Африки та Латинської Америки. Мультфільм став переможцем дев'ятого конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування складає близько 20% від загального бюджету в 95 млн грн.

Як повідомлялося, 7 березня стартував показ анімаційного фільму в Україні, де "Викрадена принцеса" одразу встановила рекорд. За два тижні мультфільм зібрав 29 801 235 гривень й перевищив тримісячний бокс-офіс військової драми "Кіборги" сумою у 23 032 807 гривень. Зараз українські збори мультфільму сягнули суми у 36 028 809 гривень, у кінотеатрі його подивились 491 183 українців. Прокат триває. 

Джерело ілюстрації

Схожі публікації