Вертоліт ДСНС України транспортував до столиці важкохвору дівчинку з Маріуполя

Вперше за десять років санітарний вертоліт з пацієнтом приземлився на даху Інституту серця

Про головне

Яна Вичавка

На борту знаходилася 8-річна Поліна з Маріуполя. У дівчинки важка хвороба серця, яка вимагає негайного лікування

Про це повідомила прес-служба ДСНС України.

17 вересня о 14:03 вертоліт ДСНС України здійснив посадку на даху столичного Інституту серця. Рішення про транспортування за допомогою авіації було прийняте, зважаючи на невтішні прогнози місцевих лікарів, які попередили, що дитина може не пережити довгий переїзд до Києва. Тож, як тільки стан Поліни вдалося стабілізувати, вертоліт ДСНС України негайно вилетів з Маріуполя.

Пацієнтку зустрічав особисто директор Інституту серця, лікар-кардіохірург - Борис Тодуров. За його словами, на вертолітний майданчик закладу вперше за десять років здійснена посадка авіаційної техніки з важкою пацієнткою на борту.  

«Дуже багато часу витрачається на те, щоб перевезти до нашого Інституту важкохворих пацієнтів наземним транспортом. Завдяки можливості використовувати авіацію та завдяки тому, що є така техніка у нас в Україні — ми можемо врятувати безліч життів, для яких час має вирішальне значення», 

 зауважив Борис Тодуров 

Стан дівчинки наразі важкий і вона перебуває у комі. І поки що зарано прогнозувати, як складеться її доля. Однак той факт, що за десять років вдалося змінити спосіб перевезення пацієнтів до Інституту серця у Києві за допомогою авіаційної техніки, дає можливість лікарям врятувати ще більшу кількісь життів.


Схожі публікації