В зоні АТО за добу загинули 4 військових та ще 17 поранено

Огляд останніх подій на Донбасі

Про головне

Аліна Лісненко

Двоє військових з Чернівців загинули на сході України

Внаслідок обстрілів з боку бойовиків на Донбасі 4 військовослужбовці загинули та ще 17 дістали поранень, повідомляє hromadske.ua. Через отримані поранення в результаті обстрілу з БМ-21 «Град» в зоні проведення АТО загинули двоє військових з Чернівців: воїни-десантники Анатолій Сергійович Заремський та Маріс Айдинович Камінський. Хлопці проходили службу в місті Чернівці у військовій частині В0377 III батальйонно-тактичної групи 80-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України.

Загалом за добу 2 лютого відбулось 114 обстрілів. Зокрема, на Донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь з «Градів» в районі Авдіївки, Пісків, Кам’янки та Опитного. Крім того обстрілювались Луганське, Троїцьке, Мар’їнка, Верхньоторецьке та Водяне.

На Маріупольському напрямку бойовики відкривали вогонь в районі Широкиного, Новогригорівки та Старогнатівки. На Луганському напрямку обстрілювались Кримське, Новозванівка, Новоалександрівка та Сизе.

Також під час обстрілу Авдіївки ввечері 2 грудня постраждав британський фотожурналіст Крістофер Нунн.  

"Із травмою лівого ока його евакуювали до 66 військового медичного госпіталю, звідки після огляду доправили до обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова міста Дніпро для надання кваліфікованої медичної допомоги". 

прес-центр штабу АТО

Прес-служба поліції Донецької області повідомляє, що внаслідок обстрілу бойовиками 2 лютого районів Мар’їнки було пошкоджено 5 будинків та контрольно-пропускний пункт «Мар’їнка». Також через обстріли місто залишилось без світла.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Фото - прес-служба поліції Донеччини

А вже зранку 3 лютого бойовики обстріляли селище Сартана, що знаходиться у Донецькій області та підпорядковане Кальміуській районній раді Маріуполя, передає hromadske.ua. Внаслідок обстрілів було пошкоджено 11 житлових будинків.

Пізніше Павло Жебрівський, голова Донецької військово-цивільної адміністрації, на своїй сторінці у Facebook повідомив про те, що російська сторона у Спільному центрі з контролю та координації надала письмові гарантії припинення вогню в районі перебитої лінії електропередач біля Авдіївки Донецької області.

"Російська сторона в СЦКК надала письмові гарантії припинення вогню від 7:00 до 18:00 в районі пориву ЛЕП біля Авдіївки. Бригада електромонтажників у супроводі розмінувальників готується до виїзду на відновлення ЛЕП. З боку тимчасово окупованої території також виїжджає бригада електромонтажників".

Павло Жебрівський, голова Донецької військово-цивільної адміністрації

Odoo CMS - велика картинка
Фото - УНІАН

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб заявило про те, що Червоний Хрест надасть 6 тон палива для роботи генераторів в Авдіївці.  

"Домовленості з МКЧХ передбачають можливість забезпечення добової норми палива і в подальшому щоденно до врегулювання ситуації". 

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб

Схожі публікації