В Україні можуть зупинити одну з гідроелектростанцій

У річці Південний Буг зафіксували критично низький рівень води для роботи Ташлицької ГАЕС

Про головне

Оксана Чорна

До "мертвого" об'єму залишилося всього 35 сантиметрів води

Ташлицька гідроелектростанція (Южноукраїнськ Миколаївської області) може бути зупинена вперше за 14 років у зв'язку з критично низьким рівнем води в річці Південний Буг.

Про це повідомляє прес-служба Енергоатому.

"До "мертвого" об'єму нам залишилося всього 35 сантиметрів води. Цей невеликий запас залишають для роботи Ташлицької ГАЕС. Якщо доведеться спрацювати і його, на порядок денний буде винесено питання про зупинку гідроакумулюючої станції. І це станеться вперше за останні 14 років".

Андрій Гнездилов, заступник начальника гідротехнічного цеху Каскаду ГЕС-ГАЕС 

Також зазначається, що з 9 серпня водойму перевели у режим транзитного пропуску. З 76 мільйонів кубометрів запасів води у водосховищах залишилося всього 28. У найбільшому, Ладижинському, наприклад, з 28 мільйонів кубометрів запасу води залишилося всього 11.

Сталий рівень Олександрівського водосховища на відмітці 14,35 метрів – це найнижча межа водогосподарської ємності водойми. Фахівці БУВР упевнені, що такої складної ситуації на Олександрівському водосховищі можна було б уникнути, якби його рівень був піднятий до позначки 20,7 метрів.

Ташлицька ГАЕС Станція є частиною Південно-Українського енергокомплексу, до складу якого також входять Южно-Українська атомна електростанція і Олександрівська мала гідроелектростанція.

Джерело фото

Схожі публікації