"Укртатнафта" Коломойського не змогла домогтися обмеження імпорту бензину

Відповідне рішення МКМТ прийняла на засіданні 20 квітня

Про головне

Буняк Тетяна

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі відмовила ПАТ "Укртатнафта" в проведенні спецрозслідування щодо імпорту нафтопродуктів.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на сайт Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Відповідне рішення МКМТ прийняла на засіданні 20 квітня.

"З урахуванням відсутності різкого і непередбаченого зростання імпорту МКМТ прийняла рішення про недоцільність початку спеціального розслідування".

заявили МЕРТ.


"У той же час, МКМТ прислухалася до думки громадськості про те, що впровадження бар'єрів на імпорт може привести до дестабілізації ринку моторного пального, виникнення дефіциту і різкого зростання цін як на пальне, так і на інші споживчі товари".

йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у середині березня олігарх Ігор Коломойський через компанію "Укртатнафта" попросив обмежити імпорт нафтопродуктів в Україну.

У 60-сторінковому документі була наведена аргументація на користь проведення спецрозслідування і введення квот та мит на ввезення пального з Росії, Білорусі та інших країн.

Серед аргументів — підтримка вітчизняного виробника, диверсифікація джерел постачання, турбота про споживачів, захист національних інтересів і зниження залежності від пального з країни-агресора.

Джерело ілюстрації

Схожі публікації