Український фільм змагатиметься за номінацію фестивалю Connecting Cottbus

Фільм "Ворошиловград" бореться за приз за кращий проект в секції Work in Progress

Про головне

Ярина Боринець

Одним із чотирьох номінантів серед 25-ти країн та 50-ти проектів фестивалю Connecting Cottbus став фільм Ярослава Лодигіна «Ворошиловград» за однойменним романом Сергія Жадана

Про це повідомляє Детектор медіа.

"Ця історія цікава не тільки для нас, українців, які створюють цей фільм, але і для європейців. Вся команда вклала багато сил і душі в роботу над картиною, нам дуже приємно, що з 50 проектів відібрали саме наш".

Ярослав Лодигін, режисер

Варто зазначити, що рік тому Connecting Cottbus назвав «Ворошиловград» найперспективнішим європейським проектом і вручив одразу дві нагороди CoCo Best Pitch Award і CoCo Producers Network Award.

"Ми дуже раді, що, побачивши робочий матеріал вже відзнятого фільму, експерти підтвердили цей статус і подарували нам можливість представити проект найбільшим міжнародним сейлз-агентам, дистриб'юторам і телеканалам".

Володимир Яценко, генеральний продюсер

Історію повернення головного героя Германа в рідний край глядачі побачать в кінотеатрах восени 2018-го року.

«Ворошиловград» – один з найбільш пронизливих творів у сучасній українській літературі, який визнано BBC «Найкращим українським романом Десятиріччя», перекладено англійською, польською, французькою, російською та німецькою мовами, відзначено численними національними та міжнародними нагородами.

Джерело фото

Схожі публікації