Україна вперше представить свої книги на книжковому ярмарку в Абу-Дабі

В програмі запланована презентація арабомовного видання поетичної збірки Івана Франка «Зів'яле листя»

Про головне

Буняк Тетяна

Українське книговидавництво наприкінці квітня вперше буде представлене на найбільшому в арабському світі книжковому ярмарку

Про це повідомляє "Укрінформ".

«Міжнародний книжковий ярмарок Abu Dhabi International Book Fair (ADIBF), на якому вперше Україна буде представлена окремим стендом, пройде з 25 квітня по 1 травня під патронатом спадкоємного принца Абу Дабі М. Аль Нагаяна та за організації Управління туризму та культури Абу Дабі», - сказав він.

За словами Кравченка, участь у такому заході є унікальним шансом для України започаткувати співробітництво з арабськими видавцями, знайти нові ринки для просування української культури і встановити зв'язки з місцевою українською громадою. Адміністратором стенду з українського боку на ADIBF виступає Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів.

Своїх представників відправляють п'ять видавництв: «Дуліби», «Нора-Друк», «Елвік», «Ранок» та «Видавництво Анетти Антоненко». Деякі видавництва надають книжки для представлення на стенді.

Кравченко додав, що в програмі запланована презентація арабомовного видання поетичної збірки Івана Франка «Зів'яле листя» (за участю перекладача Імадеддіна Раеф), яке побачило світ під патронатом Посольства України в Лівані. У програмі також будуть представлені видання арабською мовою перекладу «Бейрутських оповідань» Агатангела Кримського та автограф-сесії Марини Гримич з її новим романом на близькосхідну тему «Ажнабія на червоній машині».

На українському стенді будуть розповсюджуватися презентаційні матеріали щодо туристичного потенціалу України, зокрема путівники по Києву та пропозиції від компанії «Чорнобиль-Тур».

За словами Кравченка, цього року у ADIBF планується участь 1320 видавництв з 65 країн світу, які представлятимуть більше 500 тис. одиниць книжкової продукції. Очікується, що захід відвідає близько 300 тис. осіб. 

Джерело ілюстрації

Схожі публікації