Україна причетна до незаконного постачання зброї Південному Судану

Amnesty International вимагає від України якомога швидше ратифікувати Міжнародний договір про торгівлю зброєю

Про головне

Яна Вичавка

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International оприлюднила доповідь, в якій повідомила про причетність України до незаконного постачання зброї Південному Судану

Про це повідомляє Уніан.

Як зазначають правозахисники, у 2014 році державна фірма "Укрінмаш" підписала контракт з ОАЕ на постачання тисяч кулеметів, мінометів, РПГ і мільйонів боєприпасів до Південного Судану.

"Участь української державної компанії у постачанні зброї до Південного Судану суперечить Договору про торгівлю зброєю, підписанткою якого є Україна".

 Amnesty International 

Правозахисники наголошують, що поки Рада Безпеки ООН не запровадила повне та всеосяжне ембарго на торгівлю зброєю з Південним Суданом, Україна має дотримуватися декларованої нею політики із забезпечення регіональної та міжнародної безпеки та стабільності.

"Україна має повністю припинити постачання зброї та надання будь-якої матеріально-технічної допомоги Південному Судану, включаючи обладнання, його обслуговування та навчання.Також Україна повинна якомога швидше ратифікувати Міжнародний договір про торгівлю зброєю". 

 Правозахисники

Джерело фото

Схожі публікації