Україна отримала в Європарламенті безпрецедентну підтримку - нардеп

Україну підтримують представники зовнішньополітичного офісу Європейської комісії

Про головне

Буняк Тетяна

Україна нині має безпрецидентну підтримку в Європарламенті, зокрема щодо української зовнішньої політики, позиції щодо окупованих територій, протидії агресору в Криму та на окупованих територіях.

Про це повідомляє "Укрінформ" зі слів народного депутата Миколи Княжицького, співголови засідання комітету асоціації Україна-ЄС.

"Нам дуже приємна була повна підтримка української зовнішньої політики і української позиції щодо окупованих територій, протидії агресору в Криму та на окупованих територіях. Такої одноголосної підтримки, яка була на цьому засіданні, не було вже давно".

Микола Княжицький, співголова засідання комітету асоціації Україна-ЄС.

За його словами, Україну підтримують не лише депутати Європейського парламенту, а й представники зовнішньополітичного офісу Європейської комісії.

"Тому ми сподіваємося на введення додаткових санкцій, на те, що ситуації з правами людини, політичними в’язнями-українцями, як в Криму, так і на території Російської Федерації, буде надана належна оцінка і по відношенню до тих людей, які були причетні до окупації українських територій або до порушення прав людини щодо українців, будуть введені санкції й ЄП буде свою позицію щодо Росії робити жорсткішою".

Микола Княжицький, співголова засідання комітету асоціації Україна-ЄС.

Щодо введення додаткових санкцій, за його словами, триває обговорення цього питання.

"У нас зараз йде дискусія, але ми бачимо, що європарламентарі підтримують цю ідею та обіцяють впливати на Єврокомісію для того, щоб і Європейський союз підтримав ті санкції, які ввели США, і пропрацювали свої санкції проти тих людей, які порушують українське законодавство або посягають на українську територіальну цілісність, або порушують права людини".

Микола Княжицький, співголова засідання комітету асоціації Україна-ЄС.

Він також наголосив на результативності роботи в рамках комітету асоціації, оскільки «ми навчилися разом працювати з європейськими партнерами, довели європейцям, європейському парламенту, європейському співтовариству, що український парламент, український уряд, українська влада можуть ефективно виконувати всі рекомендації Угоди про асоціацію».

Джерело фото

Схожі публікації