Укравтодор знизить швидкість руху в межах населених пунктів до 50 кілометрів на годину

Агентство впроваджує трирічну національну програму підвищення безпеки на дорогах

Про головне

Оксана Чорна

Державне агентство автомобільних доріг України приступило до реалізації проекту з уповільнення трафіку дорожнього руху

Про це повідомляє прес-служба агентства.

У межах трирічної національної програми підвищення безпеки на дорогах Укравтодор планує оновити технічні стандарти проектування та будівництва доріг, автоматизувати контроль за швидкістю транспортних засобів, облаштувати 1000 наземних пішохідних переходів із острівками безпеки, освітленням, дорожніми знаками та розміткою, збудувати об’їзні дороги біля населених пунктів.  

Острівці безпеки дозволяють знизити швидкість руху на 50% на в'їздах у населені пункти, а швидкість – це перший ворог безпеки руху, цитує  голову Укравтодору Славомира Новака Інтерфакс-Україна.

"Маємо перші позитивні результати упровадження нашої програми підвищення безпеки 4Е (Engineering/Стандарти, Enforcement/Нагляд, Emergency/Порятунок, Education/Освіта). Звідси – з Полтавської області – ми починаємо втілювати заходи, спрямовані на підвищення безпеки руху, збереження життя людей".

Славомир Новак, голова Державного агентства автомобільних доріг України

За його Славомира Новака, він звернувся з листом до міністра інфраструктури Володимира Омеляна про необхідність знизити швидкість руху в межах населених пунктів з 60 до 50 кілометрів на годину.

"Міністр повністю згоден з цим. Сподіваюся, до кінця року завершимо цю роботу. Це буде фундаментальний крок на шляху до підвищення безпеки руху". 

 Славомир Новак, голова Державного агентства автомобільних доріг України

Джерело фото

Схожі публікації