У Токіо проводили евакуаційне тренування на випадок ракетного обстрілу

Тренування евакуації провели вперше після 1945 року

Про головне

Ярина Боринець

У японській столиці Токіо відбулися перші з часів Другої світової війни навчання з евакуації до бомбосховища через ракетний удар

Уявна ракета летіла на місто з боку КНДР, передає DW. Під час тренування, що відбулося у токійському парку розваг, близько 250 місцевих мешканців та офісних працівників сховалися у бетонних навколишніх будівлях та у найближчій станції метро.

Попри те, що мешканці японської столиці звикли до навчань на випадок природних катастроф, ідея провести симуляцію ракетної атаки Північної Кореї на Токіо є новою. Утім, подібні навчання вже проводилися у інших регіонах країни минулого року.

Навчання відбулися на тлі напруження у регіоні через розвиток КНДР своїх атомної та ракетної програм. 2017 року Пхеньян запустив дві ракети, що перелетіли Японію, та ще декілька, що впали у воду поблизу японських островів.

Кожного разу, коли відбуваються подібні запуски, національна японська система екстрених повідомлень попереджає мешканців за допомогою мобільних телефонів та вуличних динаміків. Утім, на думку багатьох японців, такі попередження не мають сенсу через брак часу для евакуації та обмежену кількість місць, придатних для евакуації.

Джерело фото

Схожі публікації