У Святошинському суді затримали кількох журналістів

Правоохоронці називають це випадковістю

Про головне

Ярина Боринець

Сьогодні під час штурму у Святошинському суді затримали 30 осіб, серед яких були й журналісти

Спецпризначенці затримали кореспондента Уніан Сергія Лефтера. За словами журналіста, його кілька разів вдарили. Лефтер кричав, що він представник ЗМІ і пред'являв посвідчення, однак у нього вирвали документ і посадили в автозак.

Про це повідомляє Уніан.

Кореспондент "Громадського телебачення" Дмитро Реплянчук також заявив, що його побили правоохоронці. Журналіст розповів, що поклали Реплянчука на землю та били ногами та руками, намагалися заламати. При цьому журналіст заявляв, що є представником ЗМІ та показував посвідчення.

"Я стояв збоку від маршруту зачистки. Тримав в одній руці камеру, в іншій посвідчення. Коли після зачистки спецпризначенці почали виходити, мене поклали на землю. Я кричав, що журналіст, а вони: ах ти журналіст… Четверо-п’ятеро представників поліції почали бити мене ногами по голові, спині, ногах".

Дмитро Реплянчук, журналіст "Громадського телебачення"

Видання Страна.ua повідомило, що їх журналіста Кирила Малишева теж затримали.

 
 

Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк зазначила, що спецпризначенці застосовували силу щодо журналістів.

"Національна поліція України , спецпризначенці поклали журналіста Громадського Дима Реплянчук на землю, та били ногами та руками, намагалися заламати. При цьому журналіст заявляв, що є представником ЗМІ та показував посвідчення. Усі ці дії записувалися на камеру. За інформацією від Громадського, камеру не розбили, вціліла. Мало того, журналіста УНІАНу Сергія Лефтера теж двинули кілька разів, і ще й упакували в автозак".

Оксана Романюк, в. о. директора Інституту масової інформації

Джерело фото

Схожі публікації