У США почали маркувати паспорти педофілів

Паспорти спеціально перевипускають з новою відміткою

Про головне

Ярина Боринець

З 30 жовтня Держдепартамент США почав ставити спеціальні позначки в паспорти американців, засуджених за сексуальні злочини проти неповнолітніх

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Позначку «Пред'явник був засуджений за сексуальний злочин проти неповнолітнього і є сексуальним злочинцем відповідно до законів США» ставлять у новий паспорт. Її друкують на внутрішній стороні заднього форзацу документа.

Відомості про педофілів Держдепартаменту надає міністерство внутрішньої безпеки США. Засудженим повідомлять, що їх паспорта анульовані і будуть перевипущені з новою позначкою. До тих пір вони зможуть користуватися своїми діючими паспортами.

Поки невідомо, скільки людей отримають документи з маркуванням.

Ідея про маркування паспортів викликала критику, зокрема, з боку «Альянсу за конституційні закони про злочини сексуального характеру». Це некомерційна організація, яка бореться за громадянські права людей, які вчинили такі злочини. У 2016 році альянс подав до суду на уряд США, стверджуючи, що маркування паспортів порушує конституційні права засуджених.

Позначки в паспорта педофілів вимагає ставити так званий закон Меган, прийнятий в США в 2016 році. Він наказує міністерствам внутрішньої безпеки та юстиції повідомляти правоохоронні органи інших країн, кого суд в Сполучених Штатах визнав винним за злочини сексуального характеру проти неповнолітніх.

Закон Меган отримав свою назву за іменем 7-річної дівчинки зі штату Нью-Джерсі. Меган Канка в 1994 році зґвалтував і вбив сусід, раніше засуджений за педофілію. Після цього в США був прийнятий закон, який дає людям право знати, що в їхньому районі оселився чоловік, засуджений за злочини сексуального характеру проти неповнолітніх.

Джерело фото

Схожі публікації