У Південній Кореї знайдений мертвим чиновник, який займався регулюванням криптовалюти

За попередньою версією, він помер від серцевого нападу

Про головне

Ярина Боринець

Високопоставлений південнокорейський чиновник, який розробляв заходи з регулювання криптовалюти, знайдений мертвим

За даними агентства "Ренхап", тіло 52-річного Чон Кі Джуна було знайдено в його будинку в неділю, 18 лютого. Поліція проводить розслідування обставин смерті чиновника. За попередньою версією, він помер від серцевого нападу.

Чон Кі Джун, як повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на прес-службу уряду Південної Кореї, відповідав за координацію роботи різних відомств з регулювання ринку криптовалюти.

Як розповіли "Ренхап" друзі чиновника, з кінця минулого року, коли він отримав нове призначення, Чон Кі Джун постійно відчував сильний стрес.

На початку 2018 року влада Південної Кореї оголосила, що збирається різко посилити законодавство про криптовалюти. З'явилися припущення, що Південна Корея може повністю заборонити їх оборот. Ці плани стали одним з чинників, через які курси криптовалюти різко знизилися.

У лютому Південна Корея заявила, що про заборону криптовалюти мова не йде, що, в свою чергу, як вважають аналітики, вплинуло на зростання курсу біткоіна. За даними сервісу CoinDesk, біткоін, курс якого 5 лютого опускався нижче 7 тисяч доларів, останні кілька днів дорожчає. Станом на ранок 20 лютого, біткоін коштує понад 11,5 тисяч доларів.

Джерело фото

Схожі публікації