У Києві пройшла акція "Садистів за грати"

Кілька десятків людей вимагали покарати вбивць тварин

Про головне

Аліна Лісненко

Кияни з гаслами «Садисти мають бути покарані», «Зупиніть вбивсто тварин», «Зупиніть насильство» та «Садистів за ґрати» вийшли під Святошинську районну прокуратуру 

На акцію «Садистів за ґрати!» у Києві зібралися зоозахисники та активісти, повідомляє Громадське радіо.

Приводом для проведення протесту стало вбивство собаки першого січня. В районі Академмістечка група підлітків прив’язала під хвіст собаці петарду і підірвала її. Собака загинув. На місці подій була присутня група рятувальників Kyiv Animal Rescue Group та свідки, але поліцію ніхто не викликав.

Активісти підписали заяву прокурору Київської прокуратури Василю Ярошовцю з вимогою негайно відкрити кримінальне провадження за частиною 3 статті 299 — жорстоке поводження з тваринами. Кияни вимагали не лише відкриття провадження за конкретний злочин, а і розкриття усіх «живодерських справ», а також зупинити пропаганду жорстокості та насилля, йдеться у повідомленні.

Минулого року посили закон щодо гуманного ставлення до тварин. За знущання над тваринами, вчинене з особливою жорстокістю, або якщо воно призвело до каліцтва чи загибелі тварини, або вчинене групою осіб, каратимуть позбавленням волі на 5-8 років.

Джерело фото

Схожі публікації