У Генштабі заявили, що контракт із ЗСУ цьогоріч уклали вже 26 тисяч осіб

Лише у вересні контракт уклали 3152 особи

Про головне

Яна Вичавка

З початку року контракт на проходження військової служби у Збройних силах України уклали понад 26 000 громадян

Про це заявив на брифінгу у Києві начальник Головного управління персоналу - заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко, повідомляє Укрінформ.

"З початку року у Збройних силах уже укладено понад 26 тисяч контрактів (у тому числі понад 1,8 тисячі офіцерів)".

Артур Артеменко, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ 

За його словами, лише у вересні контракт уклали 3152 особи.

Артеменко вказав, що наразі першочерговою є потреба на посади у ВДВ та бойові посади в екіпажах (розрахунках) бойових машин та інших спеціалістах, що визначають бойову здатність.

Він також наголосив, що керівництво держави та ЗСУ докладають значних зусиль щодо мотивації до проходження військової служби за контрактом.

"Завдяки збільшенню у поточному році надбавки за участь в АТО (до 10 тис. грн) наші військовослужбовці на першій лінії бойового зіткнення отримують в середньому понад 18 тис. грн".

Артур Артеменко, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ

Крім того, нагадав він, з 2016 року підвищено на 800 гривень грошове забезпечення для бойових командних посад сержантів (командири бойових машин, танків, гармат, мінометів, відділень, головні старшини усіх рівнів та інші). З березня 2017 року впроваджено преміювання особового складу чергових підрозділів ракетних військ і артилерії у розмірі 1,3 тис. грн щомісяця, а з квітня впроваджено щомісячну надбавку для особового складу Сил спеціальних операцій, яка становить близько 2,5 тис. грн.

Водночас із липня впроваджено щомісячну премію для військовослужбовців за контрактом у ВДВ та морській піхоті ВМС.

Окремо Артеменко вказав на те, що у серпні 2017 року уряд ухвалив постанову "Про грошове забезпечення військовослужбовців та деяких інших осіб", яка вступає в дію з 1 січня 2018 року. Вона передбачає збільшення розмірів посадових окладів та окладів за військовим званням.

"Це вже європейський підхід, який кардинально змінює нарахування утримання військовослужбовців".

Артур Артеменко, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ

Джерело фото

Схожі публікації