У Дагестані посадили на 12 років жінку, яку повернули в Росію з Ісламської Держави

Жінку визнали винною в допомоги терористичної організації

Про головне

Ярина Боринець

Мешканка Дагестану Наїда Шайх-Ахмедова, яка була серед вивезених у 2017 році з Близького Сходу в Чечню росіянок, засуджена до 12 років позбавлення волі за участь в незаконному збройному формуванні

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на власне джерело.

Жінку визнали винною в допомозі терористичній організації "Ісламська держава". За версією слідства, вона поїхала в 2014 році в Сирію і долучилася до ІД, розповів співрозмовник видання.

За словами джерела, Наїда Шайх-Ахмедова була серед жінок, вивезених в Росію з Іраку. Глава Чечні Рамзан Кадиров згадував її серед тих, кого в жовтні 2017 року вивезли з Сирії; за його словами, вона повернулася в Росію з двома дітьми.

Восени 2017 року влада Чечні організувала повернення в Росію близько 90 жінок і дітей, які перебували в Сирії і Іраку на територіях, підконтрольних ІД (терористи протягом року втратили більшу частину захоплених земель). Їхні чоловіки, які воювали на стороні террторістов, або були вбиті, або опинилися в ув'язненні.

Повернувшись до Росії, жінки писали розписку, що готові постати перед судом в разі потреби.

Кілька мешканок Дагестану, які повернулися таким чином в Росію, були заарештовані. Відомі імена кількох із них - Загидат Абакарова, Муслімат Курбанова, Вікторія Будайханова.

Джерело фото

Схожі публікації