У Чернівцях встановили перші 42 приватні контейнери для сміття

В 2018 році всі приватні будинки повинні скласти договір з компанією, яка займається вивезенням побутових відходів

Про головне

Галина Волощук

У Чернівецькій міській раді розповіли про нововведення у поводженні з твердими побутовими відходами в місті

"12 березня 2018 року підписано розпорядження міського голови про проведення весняного місячника санітарного благоустрою та очистки міста Чернівці. Місячник триватиме до 30 квітня. Мобільні групи будуть працювати щотижня та слідкувати як громадські організації, установи, орендарі, ОСББ, ЖБК, ЖБТ прибираюсь свої прилеглі території". 

Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою

Ліцензію на захоронення побутових відходів отримало комунальне підприємство "Чернівціспецкомунтранс". 

"У нас введена електронна система доступу на полігон, також встановлені дві ваги, які автоматично можуть зважувати автомобілі на полігоні. Відеокамери, які фіксують заїзд та огорожа унеможливлюють несанкціонований доступ до полігону. Усе це дозволило нам одними з перших в Україні отримати ліцензію".

Олександр Летучий, директор КП "Чернівціспецкомунтранс"

Odoo CMS - велика картинка

Департамент житлово-комунального господарства прийняв рішення, що в 2018 році всі приватні будинки повинні бути забезпечені баком для сміття та скласти договір з компанією, яка займаються вивезенням побутових відходів. Це комунальне підприємство "Чернівціспецкомунтранс" , приватна компанія "Альтфатер Чернівці", та "Укрвторресурси Буковини", але у випадку, якщо вони працюватимуть із приватним сектором.

"Згідно із законодавством, кожне підприємство та мешканець повинні укласти договір на вивіз сміття та сплачувати ці послуги. Тому хочу нагадати, що жителям приватного сектору необхідно звернутися до перевізника та укласти угоду. Також замовити послуги на вивезення негабаритних відходів, придбати контейнери, та, якщо необхідно, отримати консультацію щодо питань із вивезення побутових відходів та інших питань". 

Віталій Бутра, керівник фірми "Альтфатер Чернівці"  

За відсутність договору про вивіз сміття накладається штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень.

Odoo CMS - велика картинка

Також 29 березня депутатський корпус розгляне петицію про поглиблену програму сортування сміття в Чернівцях.

"Минулого місяця ми почали випробовувати бакову систему. Вже встановлено перші 42 приватні контейнери та визначений графік їх вивезення. Згідно з графіком вже в понеділок по мікрорайону Шанці автомобіль від "Спецкомунтрансу" обслужить перші 42 баки".   

Олександр Летучий, директор КП "Чернівціспецкомунтранс"

Також Олександр Летучий підкреслив, що заборгованість мешканців впливає на якість обслуговування, тому на підприємстві "Чернівціспецкомунтранс" запроваджена автоматична система врахування боргів. Підприємство просить всіх мешканців заключити з ними прямий договір для того, аби зробити систему вивезення сміття чіткою та правильною.

Odoo CMS - велика картинка

Фото Галини Волощук

Схожі публікації