У Чернівцях відсвяткували День народження книги Юрія Андруховича «Коханці юстиції»

Нова книга Юрія Андруховича вже з'явилася на полицях книжкових магазинів

Про головне

Аліна Лісненко

Автор провів першу автограф-сесію в Літературному целанівському центрі

Юрій Андрухович висловив подяку всім, хто разом з ним працював над книгою.

«Я хотів би аплодувати цим людям, які причетні до видання книги, адже завдяки їм ми маємо 28 грудня, яке залишиться в усіх календарях, як День народження «Коханців»».  

Юрій Андрухович, письменник

Літературний редактор «Коханців юстиції» Олександр Бойченко за словами Андруховича познаходив у книзі дуже багато можливостей для того, аби робити цей текст кращим і кращим. Олександр Бойченко розповів журналістам Weche про те, як працював над текстом, а також про потенціал книги.

«Юрко – то такий автор, який не віддає редактору сирих текстів. Коли текст доходить до редактора, то в редактора вже дуже мало роботи. Він сам перфекціоніст і я вже мусив дуже напружуватися, щоб знайти що там виправити. Так що працювалося мені легко, а половину текстів я знав ще давніше, тому що це ж тексти, які поступово складалися в книжку і деякі з них вже були опубліковані раніше. А мені лиш залишалося стежити, чи воно добре один до одного пасує».  

Олександр Бойченко, письменник

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

«Я абсолютно не розумію кому і за що дають премії. Не знаю, чому якась книжка отримує премії, а інша, така сама добра, не отримує. Мені здається, що ми все таки країна, не хочеться самих себе ображати, але досить дика і в нас не сформований книжковий ринок і система більш менш об'єктивного оцінювання книжок. А якщо і є таке оцінювання, то воно дуже рідко потрапляє до читача. З того, що я спостерігаю в українському літпроцесі найкраще продаються книжки, яким найліпше зроблена реклама. Це дуже сумний факт, але так воно є. Чи цю книжку добре купуватимуть залежить передусім від реклами. А чи отримає вона ті чи інші премії залежить від того, чого я не знаю».

Олександр Бойченко, редактор

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Своїми очікуваннями від прочитання «Коханців юстиції» поділилася літературознавиця Світлана Вардеванян.

«Я очікую добре провести, судячи з об'єму книжки, десь тиждень канікул. Сподіваюсь, що це буде весела, цікава, інтелектуальна пригода, як мінімум. Що я добряче розважуся сама із собою. Очікую продовження тих ідей, які я побачила і взяла для себе з попередніх романів. І тепер я чекаю чим це все продовжиться. Письменник має свої запитання, на які він відповідає все життя і от запитання перед Юрієм Андруховичем вже стоять і мені дуже цікаво як він продовжує на них відповідати». 

Світлана Вардеванян, літературознавиця

Також в целанівському центрі експонується виставка робіт, ілюстрації до книги, чернівецького художника Артема Колядинського. 

Odoo CMS - велика картинка

 Фото Василя Салиги

Схожі публікації