У Чернівцях відкрилась виставка молодої художниці Вероніки Остяк

На картинах зображені друзі та знайомі авторки

Про головне

Ігор Волощук

У Центрі сучасного мистецтва Bunker презентували 36 творів молодої мисткині Вероніки Остяк, студентки Вижницького коледжу прикладних мистецтв

"Я почала малювати із самого дитинства, тоді ще малювала бабуся, яка привчила до мистецтва. Коли я принесла афішу виставки і показала викладачам коледжу, вони не були у захваті. Вони запитали мене: “А це що, всі такі картини будуть?” Мене це розчарувало. Я гадаю, таке ставлення до сучасного мистецтва відбиває мотивацію щось робити. Викладачі це все душать, не дають розвиватися, бо в них є рамки. Але коли я показувала свої ілюстрації іншим, люди казали, що їм подобається, що це кльово".

Вероніка Остяк, художниця

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

На виставці присутній живопис та графіка, виконана аквареллю, гуашшю, олівцем, ручкою та маслом. На картинах зображені друзі та знайомі авторки, сцени з побутового життя та абстрактні сюжети.

"Вона постійно щось додатково малювала в гуртожитку, не для заняття, а просто для себе. І тому, коли ми говорили з Тарасом про виставки у Бункері, я згадала про неї. Я подивилася на її сторінку в Instagram, і написала їй. Виявилося, що в неї дуже багато робіт. І так ми домовилися про виставку".

Віолетта Олійник, кураторка виставки

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Експозиція триватиме до 3-го травня.
Повний фотозвіт з виставки дивіться за посиланням.
Фото Ігоря Волощука

Схожі публікації